078-6135928 Volg ons:

Historie

Historie
 

Giacomo TalaminiIJssalon La Venezia is al jaren een begrip in Dordrecht.

In 1929 kwam de heer Giacomo Talamini naar Tilburg om traditioneel ambachtelijk Italiaans schepijs te produceren en te verkopen.
Hij had vijf zonen en één dochter, die, op één na, allemaal in de ijswereld terecht zijn gekomen.
Zijn dochter, Maria Norina Talamini, begon in 1953 een ijssalon in Dordrecht. De ijssalon had twee verkooppunten: één in de Cornelis de Wittstraat en één in de Voorstraat nabij het Scheffersplein. Daarnaast stond er op de Visbrug een Italiaanse ijscokar en reed er een ijscokar in Papendrecht. 

Daar de gemeente Dordrecht plannen had om het gehele gebied nabij de Cornelis de Wittstraat te veranderen werd er een nieuwe locatie gezocht. In 1981 werd het huidige pand aan de Vest feestelijk geopend en elke Dordtenaar was trots op dit mooie bouwwerk.

Mevrouw Talamini vond in 1987 dat het tijd werd om de onderneming over te dragen aan haar dochter Elia, die inmiddels gehuwd was met Tiziano Collodo. De ijssalon bleef dus in Italiaanse handen.

 
In 2004 is mevrouw Talamini geëmigreerd naar Italië. Haar dochter wilde graag voor haar moeder en vader zorgen en is met haar gezin ook geëmigreerd naar Italië. Dit konden zij met een gerust hart doen omdat zij voor de continuering van de onderneming opvolging hadden gevonden in de heren Paolo Gervasio en Guiseppe Schwarz, beide Italianen.
Doordat de heer Schwarz heimwee had naar zijn familie in het buitenland is Paolo Gervasio in 2007 zelfstandig IJssalon La Venezia gaan exploiteren. De vennootschap heeft in 2007 de ijssalon compleet verbouwd en het resultaat is heel verfrissend.
Giacomo Talamini met zijn Italiaanse ijs in 1933
Het assortiment is uitgebreid en de smaken zijn, door het gebruik van verse producten, enorm lekker. Het assortiment bevat ook ijs met ontzettend weinig calorieën, bijvoorbeeld peren- of frambozenijs. Bovendien is al het ijs van La Venezia Dordrecht glutenvrij.
Voor een lekker bakje Italiaanse koffie, cappuccino, espresso of latte macchiato, met huisgemaakte tiramisu of gebak van Brokking kunt u vanaf nu ook terecht bij La Venezia Dordrecht.

 

Fam. Talamini ca 1935Familie Talamini en Kanters jaren 80Achterzijde pand 1967Familie Gervasio - huidige eigenaren IJssalon La Venezia Dordrecht

 

 

 

Het is fijn om IJsssalon La Venezia B.V. in Dordrecht te hebben:

 

"Een plek waar het ijs nog traditioneel gemaakt en verkocht wordt door een echte Italiaan op Italiaanse wijze"